Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Вільшаницька громада» (код ЄДРПОУ: 04370231) був реорганізований і увійшов до складу Ралівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
 
ВІЛЬШАНИЦЬКА ОТГ

припинила діяльність, увійшла до складу Ралівської громади

ПАМ'ЯТКА щодо заходів профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  2019 n-CoV для осіб, які планують виїзд до Китайської Народної Республіки

Дата: 21.02.2020 17:05
Кількість переглядів: 120

                                                                                                        

 

Додаток 3

до Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території Львівської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov,  затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надвичайних ситуацій від 12 лютого 2020 року  №2 

 

                                                                             

ПАМ'ЯТКА

щодо заходів профілактики гострої респіраторної хвороби,

спричиненої коронавірусом  2019 n-CoV для осіб,

які планують виїзд до Китайської Народної Республіки

  

             Станом на 10 лютого 2020 року у світі зареєстровано 40573 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, зокрема  910 летальні.

         Окрім Китаю випадки захворювання зафіксовано у 27 країнах світу, в т.ч.                   в європейських країнах: Німеччина, Франція, Італія, Росія, Великобританія, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

           В даний час 2019-nCoV циркулює в Китаї, де знаходиться переважна більшість інфікованих людей. Захворілі з інших країн перебували серед людей, які нещодавно приїхали з Китаю або жили чи працювали в тісному контакті з цими мандрівниками.

           В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано, але збудник інфекції вивялено у 2-х членів команди круїзного лайнера Diamond Princess. Наразі ці особи перевезені до японської лікарні, де вони будуть перебувати в ізоляції під медичним спостереженням щонайменше 14 днів.    

             За оцінками ВООЗ та ECDC ризики поширення 2019-nCoV залишаються дуже високими у Китаї, високими на регіональному та глобальному рівнях.

 

Що таке новий коронавірус 2019-nCoV?

Новий коронавірус 2019 року (2019-nCoV) — це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху                       в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року.

 

Симптоми

У людини, інфікованої 2019-nCoV, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами:

  • гарячка;
  • кашель;
  • задишка (ускладнене дихання).

Симптоми можуть проявитися через 2–14 днів після зараження новим коронавірусом. У багатьох пацієнтів 2019-nCoV спричиняє запалення обох легень.

Чи є вакцина?

Наразі немає вакцини для захисту від 2019-nCoV. Найкращий спосіб запобігти зараженню — уникнути впливу цього вірусу.

Чи є лікування?

Не існує специфічного противірусного лікування для 2019-nCoV. Люди, інфіковані новим коронавірусом, можуть звернутися по медичну допомогу, щоб полегшити симптоми.

 

Як захиститися від інфікування:

  • уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;
  • не торкайтеся обличчя немитими руками;
  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  • ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо і яйця;
  • уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

 

Як запобігти поширенню інфекції:

  • бажано утримуватись від  міжнародних подорожей в епіднеблагополучні країни до стабілізації ситуації.
  • якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати).
  • якщо ви відвідували Китай і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу.
  • під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки.
  • необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина або підозріла на захворювання.

 

Які алгоритм і тактика ведення контактних осіб?

         Згідно алгоритму і тактики ведення, ті особи, які не мали близького контакту з новим коронавірусом, зокрема пасажири, що прибули з епідемічно неблагополучних районів, не підлягають спеціальному медичному спостереженню.     Їм рекомендовано самостійні нагляд і термометрію протягом 14 днів з моменту останнього можливого контакту з новим коронавірусом. Ці заходи може бути припинено, якщо у них відсутні симптоми ГРВІ.

 

Пам'ятайте, якщо температура підвищується, таким особам рекомендовано надягнути захисну маску та звернутися до лікаря територіального закладу охорони здоров'я, а не займатися самолікуванням.  При своєчасному і правильному лікуванні хвороба закінчується одуженням.

___________________________


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua